• 14.06.2015 - 17:33
14.06.2015

Mat du trodde var sunt som faktisk ikke er det

Hei fine lesere! Nå tar jo disse innleggene om SK2015 helt av, så jeg var usikker på om jeg ville reposte dette innlegget eller ikke! Likevel gjør jeg det, fordi jeg synes det er viktig at folk er oppmerksome på at mange produkter ikke er så sunne som man tror, slik at ingen ødelegger gode treningsvaner eller et generelt godt kosthold fordi man blir lurt av fine etiketter og spennende reklame. Håper dere liker innlegget!

Yoghurt - Mange av disse er stappfulle av sukker! Spesielt de som har crispy müsli. Jeg synes det er så synd at de reklamerer med "god morgen" og barnetegninger på mat som egentlig inneholder så mye sukker at det heller tilsvarer en dessert..
Spis heller: skyr, cottage Cheese eller kesam.

Jucie: et glass juice er sikkert fint for å få i seng "en av fem mm dagen", men sannheten er at det er lite mye sukker i juicen som det er i brus. Heldigvis inneholder juicen litt mer vitaminer i tillegg, men dersom du mangler noe næring burde du heller spise frukten Så får du i tillegg i deg masse fiber :)
Drikk heller: vann! Juice kan være en god erstatning til brus. Eller kanskje du kan lage deg en deilig smoothie.Nøtter: utsaltede nøtter er veldig sunne og bra for deg, men de som er ristet i masse fett, er fulle av salt eller bakt slik som chillinøtter, er usunne. Nøtter er veldig kaloririke, men dersom de er av den sunne typen kan du gjerne spise en neve om dagen fordi det er så næringsrikt! Spesielt mandler og valnøtter :)

Spis heller: usalta nøtter. Nøtter er likevel godt alternativ til sjokolade:)

Slankebarer! Vær i alle fall veldig obs på hvilke du velger! Blant annet inneholder nuttilett og Yt 20% sukker! Det høres kanskje fint ut at du kan spise disse og gå ned i vekt, men selvfølgelig vil du gå ned i vekt dersom kroppen får forlite energi og næring..
Spis heller: Proteinrik mat som kyllingfilet eller laksewraps. 

Nøkkelhullsprodukter: mange har misforstått nøkkelhullsmerket. Produkter som er merket, er det sunneste i sin klasse, men det er fortsatt ikke nødvendigvis sunt. Grandis med nøkkelhull er altså den sunneste frossenpizzaen, men fortsatt ikke bra for deg.
Spis heller: mat med få ingredienser på baksiden. Jo følte ingredienser, jo mindre dritt (ofte).

Har du spist mye av dette med tanke på at det kanskje er sunt? Noe annet du har spist før, man fant ut at ikke var så bra for deg likevel?

Oda Helene Hjørnevik

14.06.2015 kl.17:37

Oi mye jeg ikke viste om mange av produktene !

Ta gjerne en titt innom min blogg også og kanskje legge igjen en kommentar!:)

Ha en fin dag videre!

cuskima

14.06.2015 kl.17:43

alle spiser masse de tror er sunt -light brus fex.....aspertam...ikkje bra

victoria

14.06.2015 kl.18:21

Bra innlegg! Det er lett å bli forvirret over hva som egentlig er sunt og ikke :)

Julie Storlien

14.06.2015 kl.19:18

Viste flere av disse, men ikke alle. Jeg er utrolig glad i yoghurt men liker best de som er uten sukker/fett av en eller annen grunn.. hehe. Ønsker deg en fin dag videre!! :D
Alt er farlig vil nå jeg si.. Blir irritert kjenner jeg av dette "sunne"

RebeccaHasselgard

14.06.2015 kl.20:07

Tror jeg det er mange som har et litt forvrengt bilde av hva som er sunt og ikke, mye pga media! Veldig fint innlegg :)

Madde K.K

14.06.2015 kl.21:10

Fint at du tar det opp, mange misforstår ordet sunt. Spesielt når det kommer til nøkkelmerket som du sier, det er en sunnere versjon av en matvare.

Ønsker deg en fin uke :)

Silje S. Lopez

15.06.2015 kl.07:49

veldig bra innlegg : ))

Nikita <3

15.06.2015 kl.10:40

Herlig innlegg :D

vildemaria

16.06.2015 kl.15:31

Det var mye jeg ikke visste om de fleste produktene, veldig bra innlegg . Gjerne ta en titt på min blogg :)
hits